Cursos i Classes

2019-20

 

 

Dimarts, de 18:30 a 20:00 h

D’octubre 2019 a juny 2020

A Marabal – C/ Bòbila, 7-9, Barcelona 

Teatre Iniciació: el joc de ser altres

L'objectiu d’aquest curs és treballar els principis fonamentals del fet d’actuar: pèrdua de la vergonya, deixar-se anar, escolta i confiança amb el grup, creativitat, improvisació...

Com a eines fonamentals de l'actor / actriu, durant el curs entrenarem l'expressió corporal i la veu, a la recerca de la presència escènica. I, des d'aquí, ens endinsarem en la creació de personatges i de petites escenes teatrals.

Des d'un plantejament lúdic, el curs ofereix una formació seriosa que parteix del Mètode de les Accions Físiques de Konstantin Stanislavski i beu també de la variada experiència de la professora en diverses disciplines de les Arts Escèniques: Teatre, Dansa, Dansa-Teatre i Cabaret.

El curs està adreçat a persones amb o sense experiència. És per a aquells que volen descobrir què és fer teatre, i també per a qui ja ho ha provat i en vol més.

 
Intensiu: Iniciació al Teatre

En aquesta càpsula de 4 hores, farem exercicis d’escalfament i desinhibició, i ens endinsarem en una de les eines principals de la creació teatral: la improvisació. Partint d’unes consignes , ens deixarem portar per jugar diferents escenes i personatges.

En un format molt concentrat i des d’una aproximació lúdica, els alumnes podran copsar l’enfocament de la formació de teatre que fem a Marabal.

 

Dissabte, 21 de setembre

De 10 a 14 h

A Marabal – C/ Bòbila, 7-9, Barcelona 

Dissabte 30 de novembre 

De 10:00 a 18:00 h

A Marabal – C/ Bòbila, 7-9, Barcelona 

Teatre d'Autor:
Tennessee Williams

Tennessee Williams (1911-1983) és un dels grans dramaturgs internacionals del s.XX. Els seus textos teatrals presenten drames costumistes de l’Amèrica dels anys 40 i 50 en els quals l’autor aborda algunes de les seves obsessions: el masclisme tòxic de la societat i la bogeria. Textos en què conviuen la poesia i la crueltat, protagonitzats per personatges d’una gran força i complexitat psicològica.

Revisitar Williams és un exercici teatral deliciós i un repte fascinant i necessari, per la seva actualitat i vigència sorprenents.

En aquest monogràfic ens endinsarem en l’obra de Tennessee Williams a través d’un dels seus textos més emblemàtics i immortals: Un tramvia anomenat Desig (A streetcar named Desire).

Al febrer, monogràfic de JEAN GENET, i al maig, de GARCÍA LORCA.

Cabaret: Empoderament
per a dones

El Cabaret transforma. Empodera. Allibera. Ofereix un camí de creació en què treballem el concepte de gènere, la desinhibició, la sensualitat, la transgressió...

Aquest curs està dirigit expressament a dones, de totes les edats, amb o sense experiència en Arts Escèniques. Amb l'objectiu de desplegar tot el seu potencial creatiu, desenvolupar la pròpia feminitat i relacionar-se amb el seu cos de manera sana. Tot això, en un entorn divertit, segur, sense prejudicis i amb un bon acompanyament. 

Des de diverses tècniques de treball corporal, trobarem la disponibilitat i la presència per estar a l'escenari. 

Abordarem els fonaments del gènere, el treball amb objectes com barrets, cadira, boes o bastó, i crearem peces coreografiades des de la improvisació.

Formats:

1. Intensiu: dissabte, de 10 a 15 h. Preu: 35€

2. Classes setmanals: dilluns, dimecres o dijous, tarda-vespre (1,5 h). Preu: 42 € al mes

Els grups es crearan i es concretaran dies i horaris, en funció de la demanda.

Un divendres al mes, sessions obertes de 20:00 a 21:30 h.

Aportació: 5€

A Marabal – C/ Bòbila, 7-9, Barcelona 

Matx d’Improvisació Teatral

Jugarem amb la creació teatral espontània seguint les normes (i modificant-les, si volem) del Matx d’Improvisació.

Els improfighters hauran de reaccionar a les consignes marcades per un àrbitre-dinamitzador per crear les situacions i personatges que requereixi cada proposta.

Jugarem contra el temps, en grup i per equips.

Abans de l’inici pròpiament dit del Matx, ens prepararem amb un escalfament corporal i vocal directament enfocat a potenciar la creativitat escènica, l’escolta, la capacitat de reacció i la desinhibició. Tot, perquè quan soni el gong, els improfighters estiguin llestos per a un combat teatral ple de bogeria creativa.

Per a persones amb una mínima experiència en Arts Escèniques.

 

CONTACTE

Tel: 669.53.90.12

Email: ester.lo.gi@gmail.com

  • Instagram