Cursos i Classes

2020

 

 

Monogràfic d’estiu:

dissabtes 6, 13, 20 i 27 de juny,

i 4 i 11 de juliol, de 10:30 a 12 h.

Aportació global: 55 €

Curs online:

Monòlegs teatrals

En aquest curs us proposem crear un personatge i trobar la seva veu. No només la veu física, sinó especialment la veu interior: el per què del seu discurs. Descobrirem qui parla i per què ho fa, i per què diu justament el que diu, i de la manera que ho diu.

Plantegem el curs com un procés individual, amb el suport del treball online en grup, i amb la tutoria personalitzada de la professora.  

Els alumnes hauran de triar un text teatral que desitgin interpretar en forma de monòleg. La professora donarà un marc de treball perquè tots els alumnes puguin abordar la creació del seu personatge, a través d’una fitxa d’activitats.

Durant les sessions grupals, es treballaran dinàmiques d’improvisació i entrenarem habilitats i tècniques d’interpretació. I també compartirem en el marc del grup part del procés creatiu de cada alumne.

Per a persones que desitgin experimentar amb el teatre i amb ganes de posar veu i cos a un text que els motivi.

Teatre Iniciació: el joc de ser altres
 
 

L'objectiu d’aquest curs és treballar els principis fonamentals del fet d’actuar: pèrdua de la vergonya, deixar-se anar, escolta i confiança amb el grup, creativitat, improvisació...

Com a eines fonamentals de l'actor / actriu, durant el curs entrenarem l'expressió corporal i la veu, a la recerca de la presència escènica. I, des d'aquí, ens endinsarem en la creació de personatges i de petites escenes teatrals.

Des d'un plantejament lúdic, el curs ofereix una formació seriosa que parteix del Mètode de les Accions Físiques de Konstantin Stanislavski i beu també de la variada experiència de la professora en diverses disciplines de les Arts Escèniques: Teatre, Dansa, Dansa-Teatre i Cabaret.

El curs està adreçat a persones amb o sense experiència. És per a aquells que volen descobrir què és fer teatre, i també per a qui ja ho ha provat i en vol més.

Dimarts, de 18:30 a 20:00 h

D’octubre 2019 a juny 2020

A Marabal – C/ Bòbila, 7-9, Barcelona 

Dissabte 30 de novembre 

De 10:00 a 18:00 h

A Marabal – C/ Bòbila, 7-9, Barcelona 

Teatre d'Autor:
Tennessee Williams

Tennessee Williams (1911-1983) és un dels grans dramaturgs internacionals del s.XX. Els seus textos teatrals presenten drames costumistes de l’Amèrica dels anys 40 i 50 en els quals l’autor aborda algunes de les seves obsessions: el masclisme tòxic de la societat i la bogeria. Textos en què conviuen la poesia i la crueltat, protagonitzats per personatges d’una gran força i complexitat psicològica.

Revisitar Williams és un exercici teatral deliciós i un repte fascinant i necessari, per la seva actualitat i vigència sorprenents.

En aquest monogràfic ens endinsarem en l’obra de Tennessee Williams a través d’un dels seus textos més emblemàtics i immortals: Un tramvia anomenat Desig (A streetcar named Desire).

Al febrer, monogràfic de JEAN GENET, i al maig, de GARCÍA LORCA.

Cabaret: Empoderament
per a dones

El Cabaret transforma. Empodera. Allibera. Ofereix un camí de creació en què treballem el concepte de gènere, la desinhibició, la sensualitat, la transgressió...

Aquest curs està dirigit expressament a dones, de totes les edats, amb o sense experiència en Arts Escèniques. Amb l'objectiu de desplegar tot el seu potencial creatiu, desenvolupar la pròpia feminitat i relacionar-se amb el seu cos de manera sana. Tot això, en un entorn divertit, segur, sense prejudicis i amb un bon acompanyament. 

Des de diverses tècniques de treball corporal, trobarem la disponibilitat i la presència per estar a l'escenari. 

Abordarem els fonaments del gènere, el treball amb objectes com barrets, cadira, boes o bastó, i crearem peces coreografiades des de la improvisació.

Formats:

1. Intensiu: dissabte, de 10 a 15 h. Preu: 35€

2. Classes setmanals: dilluns, dimecres o dijous, tarda-vespre (1,5 h). Preu: 42 € al mes

Els grups es crearan i es concretaran dies i horaris, en funció de la demanda.

Un divendres al mes, sessions obertes de 20:00 a 21:30 h.

Aportació: 5€

A Marabal – C/ Bòbila, 7-9, Barcelona 

Matx d’Improvisació Teatral

Jugarem amb la creació teatral espontània seguint les normes (i modificant-les, si volem) del Matx d’Improvisació.

Els improfighters hauran de reaccionar a les consignes marcades per un àrbitre-dinamitzador per crear les situacions i personatges que requereixi cada proposta.

Jugarem contra el temps, en grup i per equips.

Abans de l’inici pròpiament dit del Matx, ens prepararem amb un escalfament corporal i vocal directament enfocat a potenciar la creativitat escènica, l’escolta, la capacitat de reacció i la desinhibició. Tot, perquè quan soni el gong, els improfighters estiguin llestos per a un combat teatral ple de bogeria creativa.

Per a persones amb una mínima experiència en Arts Escèniques.

 

 
 

CONTACTE

Tel: 669.53.90.12

Email: ester.lo.gi@gmail.com

  • Instagram